Michael van Gerwen heeft eigenlijk best simpel de laatste 8 van de World Matchplay bereikt. In de 2e ronde rekende hij af met Joe Cullen, die geen revanche kon nemen voor de verloren Premier League-finale. Van Gerwen speelde een wedstrijd met 2 gezichten, maar won wel met 11-5.


Van Gerwen liet er in de 1e sessie geen gras over groeien. Met een bullseye-finish brak hij Cullen gelijk en een leg later verzilverde hij die break via tops.

180-feestje

De Engelsman knokte zich voor de pauze nog via D16 op het scorebord en kreeg nog een kansje om er 3-2 van te maken. In leg 5 gooide beide heren 2 keer achter elkaar 180 (dus 4 keer achter elkaar) en mocht Cullen als eerste aanleggen om de leg binnen te slepen. Zijn pijl was echt een kilometer van de bull verwijderd en dus profiteerde Mighty Mike: 4-1.

23-darter
Het tempo bleef er bij beide heren lekker in en direct na de pauze brak Cullen met een 12-darter terug, dat terwijl Van Gerwen stond te wachten om er vanaf 97 5-1 van te maken. Een leg later maakte Cullen er 4-3 van.

Toch lieten Van Gerwen en Cullen zien ook maar mensen te zijn. In de 8e leg misten beide heren dubbel op dubbel en uiteindelijk harkte MvG hem in een 23-darter binnen. De sessie eindigde uiteindelijk nog wel met een 6-4-voorsprong voor de Nederlander.

Over en sluiten

Toch snelde Van Gerwen na de laatste pauze weg bij Cullen. Hij brak Cullen en verzilverde de break waardoor hij op 8-4 kwam. Zijn tegenstander wist de triples niet meer te vinden en dus kon Van Gerwen redelijk eenvoudig de match uitgooien. Hij won uiteindelijk met 11-5 en kan zich gaan richten op de kwartfinale tegen Nathan Aspinall.

Gemiddeldes/Finishpercentages

Michael van Gerwen: 97,12/34,4%

Joe Cullen: 90,19/25,0%

Overige uitslagen:

Rowby-John Rodriguez – Dimitri Van den Bergh 6-11

James Wade – Nathan Aspinall 9-11

Peter Wright – Krzysztof Ratajski 13-11