Michael van Gerwen heeft er hard voor moeten knokken, maar de Nederlander heeft dan toch de 2e ronde van de World Matchplay bereikt. De Nederlander moest diep gaan tegen Damon Heta om zijn pijlen op de juiste plek te krijgen, maar won uiteindelijk wel: 10-7.

Het zag er eventjes slecht uit voor Van Gerwen bij de 2e pauze, de Nederlander gaf een 3-2 voorsprong weg en stond plotseling met 4-6 achter. Gelukkig voor Van Gerwen poetste hij die achterstand weg.

Slome Heta

Van Gerwen had lang nodig om zijn ritme te vinden tegen een tegenstander die flink wat tempootjes trager gooide dan hem. De Nederlander had daar zichtbaar moeite mee en dat was ook te zien aan de score. Na flink wat puddingbeurten van Van Gerwen ging Heta met een 6-4 voorsprong de laatste pauze in.

Vanaf dat moment ging het weer wat beter bij Van Gerwen, die zag dat zijn tegenstander bij een 7-6 stand in zijn voordeel 5 pijlen op tops miste. De manier waarop Van Gerwen de wedstrijd binnen hengelde was typerend voor zijn spel. Uiteindelijk won hij na veel gemiste matchdarts via dubbel-1.

In de volgende ronde treft hij Ian White.