Michael van Gerwen heeft op atypische wijze de halve finales van de World Matchplay bereikt. De Nederlander won eenvoudig van Nathan Aspinall, maar het niveau was gigantisch slecht. Van Gerwen klopte zijn tegenstander desondanks met 13-8.

Peter Wright, de aankomende tegenstander van Van Gerwen, hoeft zich niet bang te maken als de Nederlander zo tegen hem speelt. Hij kwam net niet boven een gemiddelde van 95 uit, Aspinall daarentegen gooide nóg slechter: 90.21.

Gemiste dubbels

De wedstrijd had een heel stuk sneller klaar kunnen zijn, maar beide heren wisten de dubbels niet te raken. Van Gerwen deed dat een stukje beter dan Aspinall en won daardoor ook de wedstrijd. Toch zal de Nederlander niet tevreden zijn over de partij. Van Gerwen was 16 op 43 op de dubbels, Aspinall slechts 9 op 36.

Door zijn overwinning staat Van Gerwen voor het eerst sinds 2016 (toen hij voor de 2e keer won) in de halve finales van de World Matchplay. Daarin zal hij hard aan de bak moeten, want Wright won eerder op de avond met overmacht van Michael Smith. De andere halve finale gaat tussen Dimitri Van den Bergh en Krzysztof Ratajski.