Michael van Gerwen ligt al meteen uit de Masters. De Nederlandse darter verloor in zijn eerste partij meteen met 10-6 van Jonny Clayton en kan dus al een vlucht naar huis boeken. 2021 kon niet slechter beginnen voor de Vlijmenaar.

Een potje voor hem hoorde hij namelijk Gerwyn Price voor het eerst omgeroepen worden als wereldkampioen én nummer 1 van de wereld. Zeker die laatste positie was de afgelopen 5 jaar ZIJN positie. Dus toen begon hij al extra zuur aan de wedstrijd tegen Clayton.

Slechte start

Die slechte start leverde Van Gerwen meteen een 4-1 achterstand op met een gemiddelde van 86. Van Gerwen onwaardig! Na de eerste pauze herstelde hij zich wel en kwam hij terug tot een achterstand van 6-4.

Vorig jaar ook al verloren

Maar die ‘comeback’ duurde ook niet lang. Clayton, die vorig jaar ook al Van Gerwen uitschakelde op de Masters, bleef rustig z’n finishes en scores gooien en won uiteindelijk met 10-9.

Whitewash op het WK

In de kwartfinale van het WK darts (op 1 januari) verloor Van Gerwen ook nog eens kansloos van Dave Chisnall met een whitewash! Wat een dramatische start van 2021…