Michael van Gerwen heeft de finale van het EK darts verloren! Rob Cross was zondagavond te sterk in de eindstrijd: 11-8. Van Gerwen maakte kans op zijn 2e titel van het jaar, nadat hij vorig maand de Nordic Darts Masters won.

Mighty Mike kwam met 1-0 en 2-1 voor, maar ging met een 3-2 achterstand de eerste break in. Van Gerwen begon de wedstrijd met een 106-finish, terwijl Cross het eerste rondje voor de thee met een 123-finish afsloot.

In de volgende 5 legs won Cross er wéér 3, wat de stand op 6-4 in het voordeel van The Voltage bracht. Vervolgens ging Cross helemaal los. Van Gerwen leek echt even ontdaan van het geweld waarmee Cross stond te gooien. Hij pakte 3 legs op rij: 9-4.

Van Gerwen pakte de 14e leg (9-5) en mocht vervolgens zelf de volgende leg beginnen. Dat is lekker, want je eigen leg win je meestal makkelijker. Hij pakte ‘m ook! 9-6 in het voordeel van Cross. En zo won de Engelsman de eerste 3 rondjes telkens met 3-2.

De Nederlander maakte er ook 9-7 van en kreeg dé kans om er 9-8 van te maken, maar hij miste kansen op D4. Cross raakte ‘m vervolgens wel en zette zichzelf op matchpoint.