Michael van Gerwen is zondagavond aan zijn 14e World Matchplay begonnen met een zege op Adrian Lewis. Het was bloedstollend spannend en ‘Mighty Mike’ moest heel diep gaan, maar hij won wel met 10-7.


Van Gerwen heeft slechts 1 keer gespeeld sinds afgelopen juni de Premier League op zijn naam schreef. Een dag na zijn overwinning werd de Vlijmenaar geopereerd aan het carpale tunnelsyndroom in zijn werparm. Daar had hij tegen Lewis geen last van. Hij opende de wedstrijd met een 12-darter en gooide een mooie 126-finish uit.

Stroperig

Hoe goed Van Gerwen het duel begon, zo stroperig was het vervolg. Lewis brak Van Gerwen al vroeg en liep daarna uit naar een 1-3-voorsprong. Bij de 1e pauze keek Van Gerwen tegen een 2-3-achterstand aan. Van Gerwen herstelde snel, maar Lewis gaf zich niet gewonnen. Het duel ging op en neer. Beide spelers dwongen elkaar tot het uiterste.

Van Gerwen geeft gas

Vanaf 6-6 ging Van Gerwen gas geven. Hij keilde de pijltjes nog nauwkeuriger en gaf bijna niets meer weg. Scoretechnisch nog wel 1 legje. Met 10-7 zag de eindscore er toch nog alleraardigst uit tegen de 2-voudig wereldkampioen.

Andere uitslagen:

Joe Cullen – Damon Heta 10-2

James Wade – Martin Lukeman 10-4

Luke Humphries – Nathan Aspinall moet nog