Michael van Gerwen heeft de 3e ronde van het WK darts bereikt. De Nederlander won met 3-1 van Chas Barstow, maar hij krijgt wel huiswerk mee voor de volgende partij. Van Gerwen moet aan zijn dubbels werken.

De wedstrijd begon overigens net iets later, het setje met dartpijlen van Van Gerwen was nog niet op het podium gearriveerd.

Van Gerwen dacht effe simpel de 1e set te winnen. De Nederlander gooide ook wel aardig en vulde regelmatig het vakje van de triple-20 (3x 180), alleen op de dubbels haperde de motor. Zo miste Van Gerwen 7 (!) pijlen om op een 1-0-voorsprong te komen. In plaats daarvan klapte Barstow een 116-finish uit om Van Gerwen te breken en de set te pakken.

Schade hersteld

Na de pauze kon Van Gerwen wederom gelijk zijn tegenstander breken, alleen opnieuw ging het mis bij de dubbels. Barstow kwam daardoor op voorsprong, maar even later was het alsnog raak voor MvG. Zijn tegenstander miste dubbel-5 om een 130-finish raak te gooien, Van Gerwen profiteerde. De Nederlander kwam mede daardoor op 1-1.

Ook in de 3e set was Van Gerwen niet helemaal scherp. De Nederlander bleef dubbels missen, alleen deze keer was Barstow in geen velden of wegen te bekennen om hem af te straffen. Van Gerwen won daardoor de set met 3-0 in legs.Afmaken die handel

Barstow gaf zich niet zomaar gewonnen. De 42-jarige Engelsman mocht beginnen aan de 4e set en pakte gelijk de 1e leg. Daarna gingen alle legs naar Van Gerwen, die dus doorgaat naar de 3e ronde. Daarin speelt hij tegen Chris Dobey, Rusty-Jake Rodriguez of Ben Robb.