Michael van Gerwen heeft het even spannend gemaakt tegen Maik Kuivenhoven bij de World Series of Darts Finals in Amsterdam. In het AFAS Live won de Brabander de laatste wedstrijd van de avond met 6-4.

Eerder op de dag zorgde Niels Zonneveld voor een stunt van jewelste. De darter uit Uitgeest, die vrijdagavond verrassend van Dave Chisnall had gewonnen, stuurde nu niemand minder dan Gary Anderson naar huis (6-4).

Zonneveld gooide knap 120 uit bij een stand van 4-4. “Ik gebruikte daar echt het publiek bij elke pijl”, vertelt de 23-jarige darter “Normaal doe ik dat niet, zeker niet in Engeland. Maar nu zit hier 40, 50 man aan vrienden en familie en dan krijg ik enorme steun. Natuurlijk staat er extra druk op, maar het is een onbeschrijfelijk gevoel als het dan lukt. Het is de mooiste overwinning van mijn carrière.”

Niels Zonneveld

Van der Voort kan niet weer stunten, ook Van Duijvenbode verliest

Vincent van der Voort stuntte tegen Dave Chisnall in de 1e ronde, maar kwam er zaterdagavond tegen Jonny Clayton niet aan te pas (1-6). Dirk van Duijvenbode nam het op tegen Gerwyn Price, de nummer 1 van de wereld. Ondanks dat Price de hele wedstrijd werd uitgejoeld, plaatste hij zich zonder zorgen voor de kwartfinale. Aubergenius boog met 6-2. “Als je goed speelt krijg je het publiek wel stil”, vertelt Price. “Ik had het wel verwacht, ik ben de man to beat, maar ik hoop morgen tegen Clayton wel iets meer mee te krijgen.”

Darts in Nederland

Voor het eerst sinds 2019 is er weer een groot darttoernooi in Nederland, en de zaal is ook goed gevuld met Belgische fans. “Het voelde als een thuiswedstrijd”, zegt Dimitri van den Bergh, die zijn maatje Jose de Sousa met 6-3 versloeg. “Ik wist dat er veel landgenoten in de zaal waren, maar ik moet de Nederlandse fans ook enorm bedanken voor hun steun.”

Kwartfinales op zondag

In de kwartfinale wacht er een Belgisch onderonsje. Kim Huybrechts stuurde verrassend Peter Wright naar huis (1-6), en mag het zondagmiddag tegen Van den Bergh opnemen. Van Gerwen staat tegenover Mervyn King. Niels Zonneveld moet de Pool Krzysztof Ratajski van zich afhouden. Clayton speelt dus tegen Price.