Michael Smith heeft in een zinderende partij gewonnen van Martin The Wall Schindler. De Engelsman stond met de rug tegen de muur na een 1-3-achterstand, maar vocht zich na een ware dartshriller alsnog terug: 4-3. Kantje boord dus voor Bully Boy.


Schindler spijkerde de ene na de andere 180 (uiteindelijk 10 tegen 6) in het bord en pakte onverwacht de openingsset. Smith leek wat beter in zijn ritme te komen toen hij de ‘Big Fish’ gooide om de 2e set mee te beginnen, die hij ook won met 3-0 in legs waardoor het 1-1 werd.

Geluksmomentje
Toch leek Smith er niet heel veel vertrouwen uit te putten. Op de momenten dat Smith moest bewijzen dat hij een major (winst Grand Slam of Darts) op zak heeft, gaf hij veelal niet thuis. Zijn kop werd steeds roder en roder en Schindler begon daarentegen steeds makkelijker de juiste vakjes te vinden. Hij kwam brutaal op 3-1 in sets.

Daarmee leek het over en sluiten voor Smith, maar op het moment suprême schoten de zenuwen in de arm van Schindler. Hij miste op een belangrijk moment in set 5 de kans om op matchpoint de komen, in tegenstelling werd het 2-1 in legs voor Smith die uiteindelijk op 2-3 in sets kwam. Daarmee kwam het vertrouwen terug en begon hij steeds makkelijker de triple-20 te raken.

Beslissende set

Het werd 3-3 in sets. Een beslissende set moest dus bepalen wie er naar de 4e ronde zou gaan. Daarbij was het bibberen aan beide zijdes. Toch hield Bully Boy uiteindelijk het hoofd koel, al was dat aan z’n rode hoofd niet af te lezen. Met 3-1 won hij de laatste en beslissende set en verzekerde hij zich van een plekje bij de laatste 16.