Kunnen Gerwyn Price en Michael Smith niet nog even doorgaan met gooien? Wat een wedstrijd was dit zeg. Hoge finishes, Smith die de triple-20 ontzettend vaak vulde en een 9-darter. Deze partij had alles. Er moest er uiteindelijk eentje sneuvelen, dat werd wereldkampioen Price. Zo gaat Smith dus door naar de halve finales.

De toon werd direct gezet door beide heren. Zo gooide Smith een 121-finish en haalde Price een gemiddelde van bijna 110. Smith maakte overigens binnen no time gelijk, hij won zijn eigen set met 3-0: 1-1.

Lekker tempo
Na de pauze opende Price het bal vervolgens met een lekkere 125-finish, maar het was Smith die op weg leek naar de 2-1-voorsprong. Bully Boy stond voor in de set van Price, alleen hij kon het niet afmaken. Wereldkampioen Price sloeg op de juiste momenten toe en stond dus weer voor.

NEGENDARTER

Price en Smith verwenden de aanwezige fans in Ally Pally. De regerend winnaar wist heel de avond moeilijk de maximale score te gooien, maar deed dat in set 4 2 keer achter elkaar en dus waren er kansen voor een 9-darter. Via een ongebruikelijke route gooide Price uiteindelijk de perfecte leg! Super vet natuurlijk, alleen hij won de set niet. Smith maakte er na 2 superieure legs 2-2 van.

Stuivertje wisselen
De wedstrijd kon alle kanten ook, dat bleek wel weer in set 5. Smith brak Price, alleen de Engelsman verzilverde zijn break niet. Price maakte gelijk, won vervolgens de leg via tops en knalde de set binnen via een mooie 108-finish.

Daarna was het ook weer snel gelijk, Bully Boy won zijn eigen set weer eens met 3-0. Smith kreeg daarna weer de kans om de set van Price af te snoepen, alleen de wereldkampioen draaide het weer net op tijd om.

Beslissende set
De 8e set was er weer eentje om je vingers bij af te likken. Price kreeg 2 pijlen om de wedstrijd te beslissen, alleen hij miste op dubbel-20 én dubbel-10. Dus gingen we net als een wedstrijd eerder naar een beslissende set.

Daarin plukte Smith de leg voor de neus van Price weg. Hij verzilverde die break met een waanzinnige 126-finish: 2-0 in legs voor Smith. Price kwam nog heel dichtbij om er een verlenging uit te persen, alleen het was niet genoeg. En dus ligt de regerend wereldkampioen er uit en krijgen we een nieuwe wereldkampioen op maandag 3 januari.