Martijn Kleermaker heeft heel knap de 3e ronde van het WK darts bereikt. The Dutch Giant overrompelde de Australische veteraan Simon Whitlock: 3-1. Heel Alexandra Palace was al uitgeput na een lange dag darts, maar 1 iemand schreeuwde het diep in de nacht uit.

En dat was natuurlijk de 30-jarige Harderwijker. Hij versloeg de als 20e geplaatste Whitlock en dat was de grootste zege uit zijn loopbaan. Dit jaar liet hij zich zien met een finaleplek in Players Championship 11, onderdeel van de Super Series. Hij verloor daarin van Dirk van Duijvenbode. Verder schaarde hij zich bij de laatste 16 bij het EK en de UK Open. Dat was het allemaal wel, tot aan woensdagnacht dan.

Geen magie voor The Wizard

The Dutch Giant begon uitstekend tegen The Wizard. De Nederlander kwam snel op 2-0 voor in de 1e set. De ervaren Whitlock kwam daarna wel terug tot 2-2, maar gelukkig wist Kleermaker op tijd te herstellen om alsnog ‘zijn set’ te pakken.

In de 2e set zagen we hetzelfde spelbeeld. Kleermaker en Whitlock waren aan elkaar gewaagd. Kleermaker kreeg kansen om de set van Whitlock af te snoepen, maar miste tops. De Australiër sloeg daarna toe, in plaats van 2-0 werd het 1-1.

Check hier een uitgebreid interview met Kleermaker in aanloop naar het WK!

Kleermaker groeit in de wedstrijd

In het 3e bedrijf liet Kleermaker het niet op de 5e leg aankomen. Daar kreeg hij ook de hulp van Whitlock van. Kleermaker kreeg op 2-1 pijlen voor de set, maar miste. Omdat Whitlock vervolgens alle 3 de pijlen miste op 2-2, wist Kleermaker wat te doen. En de grote Nederlander slaagde in zijn missie.

In de 4e set was alle magie, als dat er überhaupt in zat, weg bij Whitlock. Kleermaker gooide nog steeds niet fantastisch. Beide spelers gooiden onder hun normale gemiddelden, maar Kleermaker gooide net iets minder slecht. En dus mocht de Nederlander zich gaan opmaken voor de 3e ronde, daarin wacht Joe Cullen. Eerst maar even Kerstmis vieren, en bij The Dutch Giant is het kerstdiner altijd uitgebreid.