Stephen Bunting heeft de 3e ronde van het WK darts 2022 bereikt. De Engelsman (als 21e geplaatst) won van Leonard Gates met 3-1 in sets.


Gates, die als bijnaam Solger heeft (een vreemde spelling van Soldier), stak uitstekend in zijn vel. Hij danste, hij zwaaide, hij was niet van het podium te trekken. Lachend en genietend pakte hij de openingsset, waarin geen breaks vielen.

In set 2 behaalden de mannen een prima niveau, althans, tot aan de slotleg dan! Ze misten alletwee talloze legpijltjes en bleven grappig genoeg beiden op 2 steken, waardoor ze dus ‘madhouse’ (D1) moesten raken. Bunting deed dat als 1e en pakte de 2e set met 3-1.

Set 3

De lach verdween stilaan op Gates’ gelaat. Het ging stroever bij de Amerikaan, die in dat bedrijf qua gemiddelde naar 83 dook. Bunting snoepte met 3-1 de set af die Gates was begonnen, waarna de Engelsman dus de 4e set mocht openen.

Gates leeft nog

Net toen Gates in set 4 dood en begraven leek, nadat Bunting met een break en een 12-darter op 2-0 was gekomen, richtte Solger zich op. Bullet miste legdarts, waarna Gates zijn kansje pakte en op 2-1 kwam. Maar 1 leg later was het toch over. Bunting brak in 15 darts en won de pot met 3-1.

In de 3e ronde komt Bunting uit tegen vriend en stadgenoot (St Helens) Dave Chisnall.