Martijn Kleermaker boekte woensdagmiddag een simpele 3-0-zege tegen Xicheng Han op het WK darts. Maar wat het voor The Dutch Giant nog mooier maakte, is dat zoontje Djani (9) er in Londen bij was. Kleine Kleermaker moet nog even trainen om net zo goed te worden als papa, maar hij keek in Alexandra Palace zijn ogen uit.


“Hij wilde vorig jaar al mee, maar dat ging niet vanwege corona. Nu was het zover: hij heeft vrij van school gekregen en zijn huiswerk meegenomen”, aldus Kleermaker tegenover het Algemeen Dagblad.

“Hij wilde gisteren (donderdag, red.) al naar de zaal, maar ik zei dat het mijn relaxdag was en we even gingen ingooien in het hotel. Dat vindt hij ook reuze interessant. Michael van Gerwen was er ook. Heeft ‘ie eerst allemaal praatjes, ziet hij Michael en is hij ineens verlegen. Vind ik machtig mooi”, blikte Kleermaker terug.

Kerst

Vrijdag speelt Kleermaker in de 2e ronde tegen Chris Dobey. De winnaar mag zich na Kerstmis melden in Londen. “Als je het WK speelt en je overleeft kerst niet, heb je geen WK gegooid.”