Jonny Clayton beseft nog niet helemaal wat hij in 1 klap bereikt heeft. Wereldfaam, een prachtige beker en de titel Premier League of Darts 2021. “Kan je dat nog een keer zeggen? Het is echt ongelooflijk, maar maandag ga ik gewoon weer werken”, zei The Ferret voor de microfoon van Skysports.

Clayton had iedereen uitgenodigd om de play-offs van de Premier League bij te wonen. Van zijn rugbyteam tot zijn hele familie. Zij zagen de Welshman eerst Michael van Gerwen verslaan en daarna José de Sousa vermorzelen. “Het is geweldig om iedereen hier te hebben. Het geeft me extra kracht”, vertelde de duidelijk geëmotioneerde Clayton.

Luie trainer

De 46-jarige darter is nu een inspiratie geworden voor jonge beginnende dartspelers. “Ja raar is dat. Ik hou zoveel van dit spelletje en dit kan ik nu met hun delen. Ik moet wel eerlijk zijn, ik ben maar een luie trainer. Hier in de wedstrijd dan ben ik in mijn element en geef ik alles”, aldus Clayton die ook nog even alle verpleegkundigen bedankte voor alle zorgen in de strijd tegen het coronavirus.

Emotioneel

“Normaal ben ik niet zo emotioneel hoor, maar dit raakt mij wel”, zei Clayton even later bij RTL7. “Het is mijn droom die is uitgekomen, ik kan niet trotser zijn hier met deze trofee.”