Jonny Clayton heeft WK-sensatie Josh Rock naar huis gegooid. De man uit Wales bleef koel in een wedstrijd vol sensatie en strijd. Clayton won met 4-3 in sets.


Toch was het de 21-jarige WK-debutant die in de 1e set direct de toon zette. Hij won met 3-0 in legs in liet The Ferret even schrikken.

Daarna zakte het talent even terug. Rock stond nog steeds als een beest te scoren, maar miste teveel dubbels, Clayton profiteerde. Waar Clayton 75% op de dubbels was, was Rock nog geen 24%. Met een prachtige (gekke) 104-finish van Clayton (18, dubbel 18, bullseye) kwam hij zelfs op voorsprong: 2-1 in sets.

Een set later moest er weer een last leg decider uitgevochten worden, deze keer ging-ie naar de Noord-Ier. Het stond weer gelijk. Rock stoomde maar door en pakte opnieuw de voorsprong na het winnen van de set (3-2).

Clayton vocht terug. Rock rook de overwinning en begon te zweten. En pijltje gooien met zwetende handen, dat gaat nooit goed. En dus moest er een allerlaatste set aan te pas komen (3-3).

Dubbels winnen van triples. Rock bood een geweldige tegenstand, maar kon niet tegen de dubbelpower van Clayton, die via dubbel 16 de winst binnenhengelde.

Kwartfinale

Clayton speelt in de kwartfinale tegen een Belg. Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh mogen vrijdag uitvechten wie de beste Belg op het WK wordt.