Joe Cullen was zondagavond te sterk voor Dave Chisnall in de finale van de Darts Masters 2022. In de Marshall Arena in Milton Keynes werd het 11-9 voor Cullen. Het betekende voor hem zijn 1e Major-titel. Cullen had er overigens wel 11 matchdarts voor nodig.


Voor Cullen was zijn plek in de finale al zijn hoogst behaalde resultaat ooit. Tot deze zondag waren 2 halve finaleplekken op het EK darts zijn hoogtepunten. Nu wint hij dus voor het eerst een grote dartprijs.

Chisnall stond in 2016 al eens in de finale van de Masters, maar verloor toen met 11-6 van Michael van Gerwen. De Nederlander is met 5 Masters-titels sowieso de onbedreigde nummer 1. Geen enkele andere darter won het toernooi vaker dan 1 keer. Het toernooi bestaat ook pas sinds 2013.

Nét niet

Het lukt Chisnall maar niet om een grote finale te winnen. Hij verloor al liefst 6 finales op hoofdtoernooien: 2 keer van Phil Taylor (World Grand Prix en Grand Slam of Darts) en 3 keer van Michael van Gerwen (The Masters, Players Championship Finals en ook de World Grand Prix). Nu verliest hij dus ook van Cullen in een finale.