Premier League-debutant Joe Cullen heeft op speelavond 15 de Premier League Darts weer helemaal spannend gemaakt! De Engelsman wint zijn 2e dagtitel door Jonny Clayton te verslaan: 6-4.


Jonny Clayton is al lang en breed zeker van de play-offs maar de Welshmen staat al in z’n 7e Premier League-finale van het seizoen. Joe Cullen stond pas 3 keer eerder in een PL-finale, maar kon ieder puntje gebruiken om de play-offsplek van Peter Wright af te pakken.

Weinig vuur

De wedstrijd begon zonder echt vuur, beide mannen wonnen hun eigen leg (1-1). Met bijna doodse stilte in de oersaaie O2-Arena in London gooide ‘The Rockstar’ Cullen een mooie 110 uit voor de break (2-3). Had Clayton nog wel concentratie over voor het potje dat voor hem niets meer is dan een demonstratiewedstrijd? Het leek er niet op: Cullen oogde energieker van de 2 en scoorde simpelweg beter dan ‘The Ferret’ (2-4).

Clayton dan toch?

De regerend Premier League-kampioen schudde met z’n hoofd maar pakte wel weer een legje via dubbel 2 (3-4). Waarop ook Cullen na double trouble het gekkenhuis (dubbel 1) raakte voor legwinst (3-5). Clayton in slaapgevallen? Nee joh! Met een 144-finish gooide de mondiale 9 iedereen weer wakker (4-5). Helaas voor de Welshman gooide hij ook zijn tegenstander wakker, want met een 62-finish pakte Cullen de winst én belangrijke punten voor de ranglijst (4-6).

Gemiddeldes/finishpercentages

Jonny Clayton: 91.44 / 40%

Joe Cullen: 93.04 / 25%

Cullen of Wright?

Joe Cullen en Peter Wright staan beiden op 20 punten en zullen volgende week tijdens de laatste speelavond tegen elkaar strijden voor het laatste plekje bij de play-offs.