Michael van Gerwen is bij de 5e speelavond van de Premier League Darts weer boven komen drijven. Hij pakte de dagzege en versloeg in de finale Jonny Clayton met 6-3.


In de kwartfinale versloeg Mighty Mike de wereldkampioen van 2022, Gerwyn Price. Tot 3-3 kon het nog alle kanten op, daarna schoot Van Gerwen weg: 6-3. Iceman was niet in zijn normale doen en kwam tot een gemiddelde van slechts 89.

Halve finale

In de halve finale was Nathan Aspinall aan de beurt. The Asp bereikte een niveau waarmee hij echt wel had kunnen winnen. De eerste 4 legs die hij won, pakte hij in 12, 12, 14 en 14 darts. Maar in die andere legs was het een stukkie minder en daardoor kon Mighty Mike gewoon aanklampen: 4-4.

Toen liet Van Gerwen ineens wat vuurwerk zien. Eerst hengelde hij zijn eigen leg binnen in 13 darts. Daarna kwam een genadeloze break in 11 darts: 6-4.

Finale

In de eindstrijd wachtte dus Clayton, die vorige week de 4e speelavond won. Meerdere spelers klaagden erover dat het koud was in de zaal (zie hieronder een video met Dimitri Van Den Bergh). Het was dus aan de finalisten om het publiek wat op te warmen.

Van Gerwen plaatste in leg 2 de eerste break en liep uit naar 4-1. In de 7e leg was hij niet uit in 5 beurten en dat zette de deur open voor The Ferret.

De Welshman brak wel terug, maar had daarna niet terug van Van Gerwens versnelling. In 12 darts plaatste hij een break. En in 13 darts gooide hij de pot uit: 6-3.