Bij het WK darts 2023 is regerend wereldkampioen Peter Wright uitgeschakeld bdoor Kim Huybrechts! The Hurricane zegevierde met 4-1 in sets.


Wright had de laatste paar maanden wel wat andere zaken aan zijn beschilderde kop dan darts. Zijn vrouw Joanna, die aan zijn haar knutselt en die kleurrijke hanenkammen verzorgt, lag in het ziekenhuis. Misschien heeft hij daardoor wat trainingsuren in moeten leveren.

De 1e set ging nog wel naar Snakebite, maar daarna won Huybrechts 9 van de 13 legs en kwam hij op 3-1 in sets. Zijn gemiddelde was op dat moment 95, wat helemaal niet verkeerd is. De Schotse nummer 2 van de wereld kwam toen uit op 90, wat ver onder zijn kunnen was.

Set 5

In de 5e set pakten beide heren de 2 legs waarn ze waren begonnen. Op 2-2 in legs gooide de Belg het eerst. Langzaam liep Hurricane weg van de Schot, die geen trebles raakte.

Huybrechts kroop echter erg traag naar de finish, waardoor Wright zelfs nog een setpijl kreeg. Na 21 darts kreeg de Belg toch nog wat hij wilde: een van de grootste zeges in zijn loopbaan. Het werd 4-1 voor Huybrechts.

4e ronde

In de 4e ronde komt er nu een Belgisch onderonsje: Kim Huybrechts tegen Dimitri Van den Bergh.