De darters in Groep A, B, C en D van de Grand Slam of Darts hebben al hun groepswedstrijden gespeeld. Dat betekent dat de eerste 8 namen in de knock-outfase bekend zijn. Dinsdagavond gaan Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zich daar proberen bij te voegen.

De kans dat Van Gerwen naar de knock-outfase gaat is best groot. De Nederlander won immers zijn eerste 2 wedstrijden. Raymond van Barneveld staat op 1 zege en moet in de laatste groepswedstrijd tegen Gary Anderson. Oude krijgers tegen elkaar!

Welke darter gaan naar de knock-outfase?

In Groep A zijn Gerwyn Price en Nathan Rafferty doorgegaan, Rafferty ten koste van Krzysztof Ratajski in de laatste wedstrijd. In Groep B won Jonny Clayton al zijn wedstrijden en gaat ook Benjamin Brooks naar de volgende ronde.

In Groep C verloren James Wade en Rob Cross allebei een wedstrijd, maar op basis van doelsaldo gaan ze wel door. Jim Williams won ook 2 keer, maar had een slechter doelsaldo. In Groep D gaan Rowby-John Rodriguez en Ryan Joyce naar de volgende ronde. Kleine broertje Rusty-Jake Rodriguez verloor overigens 3 keer.