Gerwyn Price staat in de kwartfinale van de World Matchplay! In de 2e ronde won hij van Jonny Clayton in een Welsh onderonsje. In de kwartfinale is Dimitri van den Bergh of Dave Chisnall de tegenstander. Zij nemen het later op dinsdagavond tegen elkaar op.

Price kwam al snel op een 3-0 voorsprong tegen zijn landgenoot én teamgenoot. Hij vormt met Clayton namelijk een duo bij de World Cup of Darts, waar zij Wales zullen vertegenwoordigen. Clayton kwam overigens snel weer terug tot 3-3.

Vervolgens was Price weer aan zet, die 4 legs op rij won: 7-3. Wát een overmacht! Aangezien het een ‘first to 11’- wedstrijd was, werd het heel moeilijk voor Clayton. Zeker toen Price na de pauze (na elke 5 legs) verder ging met legs winnen: 11-3!

Nederlandse killers
Price en Clayton wonnen allebei van een Nederlander in de 1e ronde. Price versloeg Jermaine Wattimena met 10-4, Jonny Clayton won met 10-7 van Dirk van Duijvenbode.

MvG

Michael van Gerwen is de enige overgebleven Nederlander in het toernooi. Hij komt woensdag in actie tegen Ian White. In de 1e ronde werd ook Danny Noppert uitgeschakeld.