Gerwyn Price heeft het International Darts Open gewonnen. Hij was duidelijk met 8-4 te sterk voor de Schotse wereldkampioen Peter Wright. Price behoudt zo zijn 1e plek in de Order of Merit.


Als Wright had gewonnen zou hij de nieuwe nummer 1 worden. Als als, dat telt niet. Maar het geeft wel aan hoeveel er op het spel stond in het Duitse Riesa. Het eerste toernooi van de Euro Tour werd een prooi voor Price door zijn uitstekende finishes.

Wat een dubbelpercentage

De Welshman gooide 8 van zijn 9 kansen op dubbels raak. Ongelooflijk niveau dus. De oud-rugbyer maakte het ook nog in stijl af met een 13–finish. Maandag kan hij 25.000 euro op zijn rekening verwachten. Om aan dat geld te komen versloeg Price Ritchie Edhouse, Damon Heta, Danny Noppert en Nathan Aspinall.

De Nederlanders speelden geen hele grote rol in Duitsland. Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp vlogen er al in de 1e ronde uit. Vincent van der Voort strandde in de 2e. Dirk van Duijvenbode zag de 3e ronde als een obstakel teveel en in een onderling duel schakelde Danny Noppert Michael van Gerwen uit in diezelfde ronde. In de kwartfinale was Price dus te sterk voor Noppert.