Gerwyn Price werd zondagavond voor zijn eerste keer wereldkampioen darts. Hij versloeg Gary Anderson in de finale met 7-3. Niet alleen pakte hij de wereldtitel, Price werd door het winnen van het WK ook de nieuwe nummer 1 van de wereld. Dus was de Welshman na afloop dubbel zo blij met zijn wereldtitel.

“Dit is te gek. Het is nog niet ingezonken. Ik voelde zoveel spanning, hetzelfde als mijn familie gevoeld moet hebben. Ik was wanhopig toen ik die dubbels miste. Maar ik ben nu zo blij dat ik wereldkampioen ben.” Hij was ook blij dat hij dubbel-12 miste voor een 9-darter tegen Anderson. “Meestal verliest diegene die ‘m gooit ook de wedstrijd. Ik wilde dat niet ├│├│k nog in mijn achterhoofd hebben.”

Rugbyspeler

Hij kan niet geloven dat hij nu in een rijtje staat met dartlegendes als Phil Taylor, Michael van Gerwen, Eric Bristow en Peter Wright. “Ik doe het niet slecht h├Ę, voor een oud-rugbyspeler. Dat ik in 1 adem genoemd word met die legendes is ongelooflijk. Maar dit is niet alles, er komen nog veel meer prijzen aan.”