Gary Anderson heeft de finale van het WK darts bereikt. The Flying Scotsman was zaterdagavond in Ally Pally met 6-3 te sterk voor Dave Chisnall.

We begonnen met een rondje met de darts mee. Niks meer, niks minder. 1-0 voor Anderson.

Daarna was het Chisnall-time. Chizzy greep zijn eigen beurt, brak de Schot, maar werd vervolgens zelf gebroken. Toch wist de Engelsman uiteindelijk de set te pakken.

Daarna was het weer de beurt aan Anderson. Alles ging met de darts mee, dus erg spannend was het niet.

Hèhè, eindelijk zagen we weer een break. Anderson startte set 4 door de leg voor de neus van Chisnall weg te snoepen. De Schot liet Chizzy vervolgens in leven door setdarts te missen, maar Chisnall deed dat ook. Anderson liet zich niet voor de 2e keer de kaas van het brood eten en verruimde daarom zijn voorsprong: 3-1.

Toch deed Chisnall meteen wat terug. Hij brak The Flying Scotsman, hengelde een leg binnen met 124 en deed Anderson pijn op tops. Zo kwam hij weer een beetje terug.

Het potje werd wat gezapig. Waar de andere halve finale, die tussen Gerwyn Price en Stephen Bunting, het aanzien meer dan waard was, werd dit duel toch een beetje een beproeving. De gemiddeldes waren net onder de 100 en er gebeurde weinig spectaculairs. Toch was de missende en misrekenende Chisnall even een diepte-/hoogtepunt, waardoor Anderson weer op een voorsprong van 2 sets stond.

Chisnall richtte zich weer op, won 2 legs op rij, maar daarna deed Anderson bijna hetzelfde. Bijna, want hij faalde op dubbel-6. Chisnall pakte via tops daarom de set: 4-3.

Het maakte Anderson niks uit. Nu was hij het die 2 legs op rij noteerde. Een 3e lag in het verschiet, maar de Schot liet het liggen. Omdat het Chizzy ook niet lukte, kreeg The Flying Scotsman een nieuwe kans: ditmaal was het wel raak.

Anderson mocht set 9 vervolgens zelf beginnen, behield zijn eigen leg en brak Chisnall. Matchpoint: binnen. De Schot staat zondagavond in de WK-finale, waarin Gerwyn Price zijn tegenstander is!