Florian Hempel heeft in een oerspannend WK-potje gewonnen van Keegan Brown. De voormalig handballer uit Duitsland moest voor iedere leg vechten, maar was uiteindelijk toch de betere. In een wedstrijd vol met last leg deciders won de Duitser met 3-2 in sets.

Hempel gooide in de 1e set een flink lager gemiddelde, maar pakte toch de openingsset (1-0). Ook in de 2e set werd het spannend: er moest opnieuw een allesbeslissende leg aan te pas komen. Deze keer prikte de Engelsman als eerst raak (1-1).

De darter die in Engeland ook als lab-assistent werkt moest er alles aan doen om de sets binnen te slepen. Na double trouble van de Duitser (en Brown zelf) was het toch de Engelsman die voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong pakte (1-2).

De Duitser moest z’n koppie erbij houden, gebaarde hij naar het publiek. Dat deed-ie dan ook. Een strakke 91-finish verzorgde de gelijkmaker in sets (2-2).

Ook in de laatste set kwam er een last leg decider aan te pas. De 24e leg van de wedstrijd! In de belangrijkste leg van de wedstrijd kon Brown de spanning niet meer aan. Hempel knalde naar de overwinning: 3-2.