Michael van Gerwen heeft dan eindelijk die felbegeerde titel te pakken in 2021. Het was bloed en zweet en tranen in de finale tegen dartsdame Fallon Sherrock. Hij stond meerder keren achter maar wist net op tijd de boel om te buigen: 11-7. Dat leverde de Nederlandse topdarter de trofee van de Nordic Darts Masters op.

Het is de 1e PDC-titel voor Van Gerwen sinds 1,5 jaar. In maart 2020 won hij voor het laatst een groot toernooi. Mighty Mike won destijds de UK Open.

Het toernooi in Kopenhagen wordt voor het eerst georganiseerd en maakt deel uit van de World Series of Darts. Het is een mooie opsteker voor de ‘Shrek van het darts’. De veelvraat die normaal gesproken alles wint wat op zijn pad komt. Het laatste jaar is echter struggelen voor een van de beste darters aller tijden. Sinds de corona zijn intrede deed en hij ook veel zonder publiek moest darten, kwam hij maar niet in vorm.

Kopenhagen, de stad van de ommekeer

In Kopenhagen was alles anders. Hij versloeg Premier League-winnaar Jonny Clayton in de halve eindstrijd en moest verrassend tegen een vrouw in de finale. Normaal gesproken zou Dimitri van den Bergh zijn tegenstander zijn, maar de Belg gaf een gigantische voorsprong weg tegen Sherrock.

De blonde dartslady maakte het Van Gerwen verrassend genoeg ook erg moeilijk. De Nederlander begon nog goed maar keek daarna telkens tegen een achterstand aan. Vooral omdat Sherrock ijzersterk is in finishen en Van Gerwen daarin vooralsnog faalde. Het was op een gegeven moment zelfs 6-3 voor Sherrock.

Daar is die titel dan

Van Gerwen herstelde echter en pakte met 8-7 eindelijk weer een voorsprong. Ze pauzeerden even en met de kennis dat hij nog 3 legs nodig had voor de toernooiwinst ging hij vol energie van start. Na een schreeuw bij elke pijl krikte hij zichzelf naar een hoger niveau en veroverde hij zo EIN-DE-LIJK de titel waar hij zo lang naar had gesnakt.