Topdarter Chris Dobey doet later deze maand voor de 7e keer mee aan het WK Darts. ‘Hollywood’ heeft er zin in, en er is een kans dat hij zijn toernooi opent tegen de Nederlander Martijn Kleermaker!


Als geplaatste speler mag de 32-jarige Dobey de 1e ronde overslaan. In de 2e ronde treft hij de winnaar van de pot tussen Kleermaker en Xicheng Han. Een prima loting, al weet hij wie Kleermaker is.

Zie ook: eindelijk weer naar het WK darts! Zo boek je betrouwbare tickets én de reis naar Ally Pally

Dobey over Kleermaker

“Martijn is een goede. Als ik mijn eigen spel speel, maak ik meer dan een goede kans. Martijn won van Nathan Aspinall op de Players Championship Finals. Iedereen weet wat hij kan. Ik zorg dat ik klaar voor hem ben.” Want: Dobey is gek op het WK. “Er hangt nog steeds iets omheen, het is het toernooi waar iedereen over praat. Ook mijn familie en vrienden thuis, ze vinden het een geweldig toernooi.”

Zo worden de feestdagen leuker, aldus de darter tegen Tungsten Tales. “Tijdens de kerstdagen wordt er naar darts gekeken. Om op het grootste podium ter wereld te mogen spelen is geweldig. Ik kan niet wachten.” Dobey haalde 3 keer de laatste 16 op het WK en aast op een plek in de kwartfinale en verder. “Ik ben dichtbij geweest, en het is iets om op voort te bouwen om dan proberen verder te komen.”