De World Cup of Darts 2021 is begonnen! Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode gingen na een lastige start voorbij aan Denemarken (1-5), maar los daarvan waren er genoeg andere potjes in het Duitse Jena! Dit zijn de uitslagen van de donderdagavond.


Litouwen en Hongarije trapten het WK af. Darius Labanauskas en Mindaugas Barauskas versloegen János Végső & Patrik Kovács met 5-3. Polen en Tsjechië maakten er in de pot die volgde een feest van.

Ondanks een prima gemiddelde van de Tsjechen Karel Sedlacek en Adam Gawlas waren de Poolse naamgenoten Krzysztof Ratajski en Krzysztof Kciuk te sterk: 5-2. Ook Singapore had het lastig! Een vroege achterstand tegen de Gibraltese darters… werd weggepoetst door Paul Lim en Harith Lim: 4-5.

Toppers in actie

Peter Wright en John Henderson maakten namens Schotland geen fouten tegen China (5-0) en Gerwyn Price en Jonny Clayton deden namens Wales hetzelfde tegen Finland: 5-1. Simon Whitlock en Damon Heta brachten een ode aan hun overleden vriend en collega Kyle Anderson door te winnen van Italië.

Vooraf zei Whitlock al een eventuele zege op te dragen aan Anderson. Dat gebeurde, aangezien Italië met 5-1 werd weggeveegd.

Lees ook:Doodsoorzaak darter Kyle Anderson (33) bekend