Michael van Gerwen won maandagavond met speels gemak van Dimitri Van den Bergh in de halve finale van het PDC WK darts. 6-0! Een whitewash dus. Na afloop blikte Van Gerwen terug op zijn sterke spel én het moment van de wedstrijd: het akkefietje halverwege de partij met Van den Bergh.


“Ik mag niet heel erg klagen, denk ik”, was de eerste reactie van Van Gerwen bij Viaplay. “Ik denk dat ik gewoon fantastisch heb staan spelen. En ik heb hem heel veel pijn gedaan heel de wedstrijd door. Dan win je met 6-0. Natuurlijk is dat lekker, goed. Dit geeft veel voldoening”, verzekerde de vanavond zeer machtige Michael.

Hoge setgemiddeldes

Van Gerwen gooide niet 1, maar 2 sets een gemiddelde van 128,83. “Ik kan het nog wel”, grapte hij daarover bij Arjan van der Giessen.

Treuzelen
Halverwege de partij, toen Van Gerwen al met 3-0 voor stond, nam Van den Bergh alle tijd voor zijn beurten. Niet alleen bij finishes, ook als hij nog dik in de 300 stond. “Dan gaat die jongen alles verzinnen. Dat is jammer, zonde. Ik denk dat ik gewoon een goede wedstrijd heb gespeeld en heb laten zien dat ik tot alles toe in staat ben. Tegen wie dan ook, wat ze ook doen tegen mij”, aldus een zelfverzekerde MvG.

Maar wat zei hij dan tegen Dancing Dimi toen hij zo stond te treuzelen? “Dat het gewoon slappe hap is, dat meen ik serieus. Een speler van zijn kaliber heeft dat soort dingen niet nodig. Dan zie je gelijk de onderlinge verschillen.”

Finale

Dinsdag wacht alweer de finale van dit WK: Michael vs. Michael. Het Groene Monster heeft in ieder geval vertrouwen. “Ik voel me eigen super lekker, dat zie je al het hele toernooi. Maar de weg is nog lang.”

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo’n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!