Dirk van Duijvenbode heeft gewoon de WERELDKAMPIOEN van 2018 al naar huis gegooid op dit WK darts. De Nederlander smeet een heerlijke wedstrijd tegen Rob Cross, maar kwam maar niet voorbij de Engelsman. Tot de allerlaatste pijl van de allerlaatste leg van de allerlaatste set. Toen gooide de Nederlander 99 uit op dubbel-18 en staat hij dus in de volgende ronde! Wat een wedstrijd!

Van Duijvenbode begon, na lekker pompen tijdens zijn walk-on, uitstekend aan de wedstrijd met een gemiddelde van 104. Hij deed niks verkeerd, maar zag Cross net zo goed starten. De Nederlander hield dat niveau ook na de eerste break vast, terwijl Voltage begon in te kakken. De tweede set ging dan ook met 3-0 naar Van Duijvenbode.

Gemiste kansen

In de derde set had Titan kansen om Cross te breaken, maar miste hij bijvoorbeeld 3 pijlen op een 16-finish. Erg zuur. De Engelsman gooide niet fantastisch, maar greep wel z’n kansen telkens als Aubergenius miste. Daardoor kwam Van Duijvenbode met 2-1 in sets achter en moest hij achter z’n tegenstander aanlopen.

Beslissende set

Hij begon de 4e set meteen met een lekkere 11-darter en gooide een leg later een break. Het gaf de voorzet op setwinst, waardoor de beslissing moest vallen in de laatste set.

Cross móét gebroken worden
Het nadeel voor Van Duijvenbode was dat hij Cross móést breaken om de wedstrijd te winnen. Er kwam sowieso geen verlenging of tiebreak, dus wie het eerst bij 3 legs was, won. Cross bibberde meteen in zijn eerste leg, maar zag Van Duijvenbode ineens ook ploeteren. Het werd dus 1-0 voor Cross. Van Duijvenbode hield zijn leg vervolgens ook: 1-1. Nieuwe kans om te breaken.

Van Duijvenbode ploetert in de legs van Cross

Maar ook in de 2e leg van Cross kwam de Nederlander maar niet in de buurt van zijn tegenstander. De triples vielen maar niet, waardoor Cross easy met 2-1 voor kwam. Niet alleen móést Van Duijvenbode nu ook zijn eigen leg houden, hij moest er daarna ook meteen staan om de laatste leg van de wedstrijd af te pakken van Cross.

Allerlaatste leg

Deel 1 lukte, dus kwam het aan op de allerlaatste leg van de wedstrijd, die Cross dus mocht beginnen. Cross begon met 100, Dirk met 134. Cross daarna 140, waarna Van Duijvenbode weer 134 gooide. 123 voor Cross, waarna de Nederlander weer 134 gooide. Cross miste een 138-finish, waarna Van Duijvenbode het op 99 mocht proberen. Met zijn laatste pijl op dubbel-18 gooide hij die meteen uit. Dirk is door naar de 3e ronde van het WK darts!

Hij speelt in de volgende ronde tegen Adam Hunt!