Danny Noppert heeft van Michael van Gerwen gewonnen in de 1e ronde van de Dutch Darts Masters. Het werd 6-4 voor de Fries, die op 5-4 profiteerde van een inzinking bij Mighty Mike.


Dinsdag 14 juni werd Mighty Mike geopereerd aan zijn werparm, donderdag 23 juni gingen de hechtingen eruit en vrijdag 24 juni stond de Brabander alweer pijltjes te gooien in een kolkende Ziggo Dome. Waanzin!

MvG en The Freeze begonnen uitstekend aan hun partij in de 1e ronde. Op 3-2 plaatste Noppert de 1e break van de match. Het was volgens Viaplay-commentator Jacques Nieuwlaat tot dan toe een van zijn beste tv-wedstrijden ooit.

Re-break

3-voudig wereldkampioen Van Gerwen krabbelde direct terug. Noppert kreeg 1 pijl op tops om er 5-2 van maken, maar miste. Van Gerwen had daarna aan 1 legdart genoeg voor een re-break. Het werd 4-3. Noppie kreeg zijn pijlen amper nog in de triples en Van Gerwen kwam makkelijk op 4-4.

Slippertje

Toch ging het de mist in met de comeback van Van Gerwen. Hij stond in leg 9 enorm te prutsen en Noppert zette de score weg op 24. De 4e matchdart (want zoveel kansen kreeg-ie) was raak: The Freeze kwam op 5-4. In de slotleg probeerde hij te finishen op 50, uiteindelijk moest het via de D8: 6-4.

Van Gerwen

“We begonnen allebei geweldig aan de wedstrijd”, zei Michael van Gerwen. “Dan wil je aanhaken, doorzetten, maar dat lukte net niet. Het is zonde, zuur, maar is even niet anders. Ik heb gewoon gefaald, ben er ziek van.”