Danny Noppert heeft zijn overtuigende optreden tegen Michael van Gerwen op de World Grand Prix een vervolg gegeven. The Freeze moest ook in de 2e ronde tegen een landgenoot, dit keer was Vincent van der Voort het haasje. Noppert gunde Van der Voort geen enkele set: 3-0.

Noppert boog in de 1e set knap een 2-0 achterstand in legs om en daarmee switchte ook het momentum in de wedstrijd. Met Van der Voort op 32 gooide Noppert dubbel-18 raak om de set binnen te slepen.

Degelijke Noppert

In de 2e set kwam Van der Voort er niet aan te pas. Noppert snelde naar een 2-0 voorsprong, al kwam Van der Voort nog terug tot 2-1, en gaf die niet meer weg. Zijn ijzersterke optreden gaf The Freeze nog wel een vervolg in de 1e leg van set 3, zo gooide hij een 100-finish uit met tops tops. Daarna werd het wat slordiger aan de kant van Noppert, maar kwam hij geen moment in de problemen.

Daarom mag Noppert zich donderdag melden in de kwartfinales van de World Grand Prix, daarin treft hij Ian White. Het is voor de 2e keer dat Noppert de laatste 8 van een major haalt bij de PDC.