Er was geen touw aan vast te knopen, maar wat een heerlijke televisie leverde het op. Het interview van darter Dirk van Duijvenbode na afloop van zijn briljante zege op het WK darts tegen Rob Cross, de wereldkampioen van 2018. Het ‘gesprek’ met verslaggever Arjan van der Giessen vloog alle kanten op.

Eerst leek het erop dat hij helemaal niet blij was. “Waar haal je het vandaan?”, vroeg Van der Giessen. Van Duijvenbode droog: Ja, uit m’n pijlen hè. Sorry. Ik ben iets te blij om te reageren”, om zijn gevoel kracht bij te zetten met een slokje water.

12-darter in laatste leg

Daarna ging het over de rare wedstrijd, waarin beide darters goed gooiden en Van Duijvenbode kansen zat had om met 3-0 in sets te winnen. Maar in geen enkele leg of set kwam de Nederlander op voorsprong. Tot de laatste leg van de laatste set, toen hij ineens 99 uitgooide voor een 12-darter in de leg die Cross begonnen was.

‘Weet ik veel’

Van der Giessen probeerde wat emotie naar boven te halen bij Aubergenius, maar dat lukte niet echt. Dirk stond te stuiteren van adrenaline. “Ja joh, weet ik veel wat ik zeg. Dit geeft vertrouwen. Ach vertrouwen, wat boeit dat. Lekker dit. Ik weet niet eens waar we het net over hadden. Ben het alweer vergeten.”

Geintje

Van der Giessen: “Maar je staat wel bij de laatste 32 van het WK hè Dirk?!”

Van Duijvenbode: “Ja, jij toch ook? Sterker nog: jij staat in de finale al. Ja toch? Niet dan? Wou ik zeggen ja.”

‘Vreet aubergines!’

Tot slot sloot Van Duijvenbode het inerview af met: “Vreet aubergines!” Allemaal om zijn werkgever te promoten. De darter werkt namelijk in een auberginekwekerij.