Raymond van Barneveld doet het gewoon! Na een 8-3-achterstand pakte hij Gerwyn Price nog, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. En Price is de nummer 1 van de wereld, hè?!


Van Barneveld heeft nog nooit verloren van Price (4 zeges en 1 gelijkspel). In de groepsfase van de Grand Slam was Barney ook nog te sterk voor de wereldkampioen van 2021.

Maar in de beginfase van de kwartfinale was Price veel sterker dan Van Barneveld: 7-3. Daarna begon Price nogal te schutteren. Hij maakte zijn achterstand voor de 3e break bijna goed: 8-7! Lekkere comeback. Die comeback ging na de pauze verder, want hij kwam met 9-8 voor! Zijn 1e voorsprong van de wedstrijd, na 6 legs op rij.

Barney gooide de 10-8 door 157 uit te gooien! Wat een baas. Maak dat 7 legs op rij. Uiteindelijk ging de Nederlander met 11-9 de volgende pauze in.

En uit die pauze ging Van Barneveld rustig verder met legs pakken en stelen van Price: 14-10! De Welshman leek toen wakker te worden, want hij bracht de score terug naar 14-13! Vervolgens moest Barney 71 gooien om er weer 15-13 van te maken en dat deed hij. Wat een enorme spanning. Uiteindelijk gooide hij ook D18: 16-13!

Tegenstander in de halve finale

In de halve finale neemt Barney het op tegen Michael Smith. Bully Boy won in zijn kwartfinale in een knotsgekke wedstrijd met 16-15 van Joe Cullen.