Waar Dimitri van den Bergh en Peter Wright er een waar spektakel van maken, daar zorgde Michael van Gerwen vooral voor een sloopsessie. Donderdagavond won hij met 16-14 in de kwartfinale van de World Matchplay. Van den Bergh is straks zijn tegenstander in de halve finale.


Maar eerst staan de andere 2 kwartfinales vrijdag op het programma. Met een Nederlands onderonsje: Dirk van Duijvenbode tegen Danny Noppert! Duimen voor een Nederlandse finale, dus. De andere kwartfinale gaat tussen Peter Wright en José de Sousa.

Stormen

De wedstrijd tussen Van Gerwen en Aspinall begon spannend. Zo kwam het bijvoorbeeld 4-3 in legs. Maar toen Aspinall 2 keer zijn eigen leg verloor, liep de Nederlander meteen snel uit: 8-3. The Asp kwam wel terug tot 8-4, maar zag Mighty Mike vervolgens verder stormen: 11-4.

Na een rustmomentje vond Aspinall opeens weer nieuwe energie. De fans konden nog een kwartiertje langer blijven zitten, want de Engelsman won 3 legs op rij: 11-7. Van Gerwen liet zich niet van de wijs brengen en pakte ook zijn legs mee: 14-10.

Aspinall gooide met een 164-finish de 14-10 uit, waarna Van Gerwen er 15-10 van maakte. Zijn tegenstander wilde echt niet opgeven en kwam terug tot 15-14! Van Gerwen kreeg bij 15-13 pijlen op de finish, maar gooide D18 niet uit.