Raymond van Barneveld is goed door zijn eerste partij op het WK darts gekomen. De eerste set verliep wat moeizaam, maar daarna maakte Barney gehakt van Ryan Meikle.

De sfeer zat er goed in bij de opkomst van Van Barneveld. Het publiek zong luidkeels mee met zijn opkomstnummer ‘Eye of the Tiger.’ Check het in de video hieronder! Tekst gaat door onder de tweet.

De 1e set was overtuigend voor Meikle. De jonge Engelsman stond ijzersterk te gooien, direct vanaf het begin wist hij de triple’s goed te vinden. Dat gold niet voor Barney: hij gooide niet heel slecht, maar de triple’s miste hij steeds net. The Barber stond terecht met 1-0 voor.

Dat liet de 5-voudig wereldkampioen niet zomaar over zijn kant gaan. De Hagenees deed er een schepje bovenop en scoorde in de 2e set de ene 180 na de andere. Binnen mum van tijd stond het dus ook alweer 1-1. Zo kenden we Barney weer!

Pas in de 3e set was er voor het eerst een 5e leg nodig. De mannen gingen gelijk aan elkaar op, maar misten beide een paar keer een dubbel. Zo goed als Van Barneveld in de 2e set was, zo wisselvallig was hij in de 3e. Maar bij Meikle begonnen de zenuwen toe te slaan. De ervaren Nederlander boog zijn achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Daarna koerste Van Barneveld simpel naar de overwinning. Zijn Engelse tegenstander was gebroken en Barney bleef goed geconcentreerd. De laatste set won hij overtuigend met 3-0. In de de volgende ronde wacht Gerwyn Price in een absolute kraker. Die wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 27 december om 21.30.