In de finale van European Darts Matchplay heeft Luke Humphries vriend en vijand verrast met een geweldige comeback tegen Rowby-John Rodriguez. Humphries die in de halve finale onverbiddelijk was, en de rondes daarvoor ook ruimschoots won, had het zwaar tegen de Oostenrijker. Het leek alsof de Engelsman al zijn kruid al verschoten had. Maar niets bleek minder waar want na een 4-0-achterstand kon hij het tij alsnog keren.


De wedstrijd begon enorm slecht voor de Engelsman, hij stond met 4-0 achter en werd dus 2 keer gebroken. Uiteindelijk kon hij knap terugkomen tot 4-4. Het werd daardoor spannend, het duurde zelfs tot de beslissende 15e leg. Omdat ze keer op keer elkaar weer terug lieten komen. Uiteindelijk won Humphries sensationeel met 7-8.

Kantelmoment

Het echte kantelmoment kwam toen Humphries 6-4 achter stond. Hij was net van 4-0 teruggekomen en leek het weer te vergeven. Hij ging gas geven en zorgde ervoor dat hij terugkwam tot 6-6, daarna was het overleven tot de laatste leg. Die won hij uiteindelijk, nadat Rodriguez het naliet om het af te maken.