De 1e ronde van de World Series of Darts Finals in AFAS Live zit erop. 4 van de 6 Nederlanders wonnen in de 1e ronde van het grote PDC-televisietoernooi. Danny Noppert kon een prachtige avond in Amsterdam niet in stijl afsluiten. Noppert, de afgelopen tijd juist uitstekend in vorm, ging met 6-2 onderuit tegen de Portugees José de Sousa.

Zaterdag worden de 8e finales gespeeld en dan stroomt Michael van Gerwen in. Dan komen dus 5 Nederlanders in actie.

Van Duijvenbode vs. De Zwaan

Dirk van Duijvenbode heeft ten koste van Jeffrey de Zwaan de 8e finales van de World Series of Darts Finals bereikt. In AFAS Live Amsterdam was ‘Aubergenius’ in de Nederlandse clash voor het thuispubliek met 6-2 te sterk voor ‘The Black Cobra’ in de 1e ronde. Gerwyn Price, wereldkampioen én nummer 1 van de wereld, is zaterdag de tegenstander van Van Duijvenbode in de 8e finales.

Van der Voort verslaat Aspinall
Vincent van der Voort haalde de 8e finales door de Engelsman Nathan Aspinall te verslaan. Van der Voort kwam met 2-0 achter, maar keerde het tij in Amsterdam en won met 6-3. Zijn tegenstander in de volgende ronde is Jonny Clayton uit Wales.

Kuivenhoven perfect op dubbels
Maik Kuivenhoven plaatste zich voor de 8e finales door fenomenaal te finishen. De Nederlander won voor thuispubliek in AFAS Live Amsterdam van de Schot John Henderson: 6-2. Kuivenhoven was perfect op de dubbels: 6 keer raak uit 6 kansen. In de 8e finales speelt Kuivenhoven tegen Van Gerwen.

Zonneveld wint ook
Niels Zonneveld zette het Nederlandse succes door. Hij versloeg in de 1e ronde de Engelsman Dave Chisnall: 6-3. Zonneveld neemt het zaterdag in de 8e finales op tegen de Schotse 2-voudig wereldkampioen Gary Anderson.

Programma en uitslagen 1e ronde
(tussen haakjes de tegenstander in 2e ronde)
Kim Huybrechts – Michael Smith 6-3 (Peter Wright)
Krzysztof Ratajski – Gabriel Clemens 6-3 (Fallon Sherrock)
Maik Kuivenhoven – John Henderson 6-2 (Michael van Gerwen)
James Wade – Mervyn King 0-6 (Madars Razma)
Niels Zonneveld – Dave Chisnall 6-3 (Gary Anderson)
Jeffrey de Zwaan – Dirk van Duijvenbode 2-6 (Gerwyn Price)
Nathan Aspinall – Vincent van der Voort 3-6 (Jonny Clayton)
José de Sousa – Danny Noppert 6-2 (Dimitri van den Bergh)