Peter Wright is de Nordic Darts Master 2023. De Schot, 2-voudig wereldkampioen, was in de finale in Kopenhagen veel te sterk voor Gerwyn Price, 1-voudig wereldkampioen uit Wales: 11-5.


Het was de 3e editie van het World Series-evenement. Vorig jaar pakte de Belg Dimitri Van den Bergh de titel, in 2021 was Michael van Gerwen de 1e eindwinnaar. Mighty Mikeverloor bij de editie van 2023 in de kwartfinales van Wright.

Geen moment spannend tussen Wright en Price

De finale tussen Wright en Price was geen enkel moment spannend. Snakebite won de eerste 5 legs van de partij. Bij de 2e pauze was de stand nog wat pijnlijker voor The Iceman: 8-2. Price pakte nog wat legs, maar via dubbel 8 haalde Wright in de 16e leg eenvoudig de zege binnen: 11-5.

Wright noteerde een gemiddelde van ruim 102, tegenover iets meer dan 97 van Price. Ook het finishpercentage van de Schot was beter dan dat van de darter uit Wales: 55 procent om 45,5 procent.

Succes na tegenslagen

De eindzege bij de Nordic Darts Masters betekent voor Wright eindelijk weer een succes. Zijn vrouw Joanne kende in 2022 de nodige gezondheidsproblemen. Op het WK wist Wright zijn titel niet te verdedigen.