Michael van Gerwen staat in de kwartfinales van de World Grand Prix. Mighty Mike, 5-voudig winnaar van het grote PDC-toernooi met dubbel in én dubbel uit, was in Leicester te sterk voor de Engelsman Stephen Bunting. Het werd 3-2 in sets.


Danny Noppert speelt donderdag zijn partij in de 8e finales. The Freeze neemt het op tegen de Engelsman Nathan Aspinall.

Problemen voor Van Gerwen op dubbels in set 1

In de 1e set lieten de dubbels Van Gerwen in de steek. De Nederlander had een finishpercentage van 20 procent en daar profiteerde Bunting van. De Engelsman pakte de 1e set met 3-2.

Mighty Mike keert tij

Van Gerwen liet The Bullet in de 2e set geen kans. Mighty Mike begon met een 12-darter en haalde set 2 eenvoudig binnen met 3-0. Een set later was het verhaal hetzelfde: Van Gerwen domineerde en won ook de 3e set met 3-0.

Beslissende set

Set 4 stond voor Van Gerwen dan weer in het teken van gemiste dubbels, vooral op de kansrijke momenten. Zo bleef Bunting in de wedstrijd en dwong de nummer 20 van de wereld zelfs een beslissende 5e set af tegen Mighty Mike, 3e op de wereldranglijst.

Maar Van Gerwen toonde zijn klasse in de cruciale set. De Nederlander liep weg bij Bunting en pakte een ticket voor de kwartfinales. Daarin wacht de Engelsman Chris Dobey. Van Gerwen gooide tegen Bunting een gemiddelde van bijna 95. Hij won de World Grand Prix eerder in 2012, 2014, 2016, 2018 en 2019.

Uitslagen 8e finales woensdag 5 oktober

Adrian Lewis – Chris Dobey 2-3

Peter Wright – Krzysztof Ratajski 3-2

Michael van Gerwen – Stephen Bunting 3-2

Jonny Clayton – Dimitri Van den Bergh (start rond 23.50 uur)