Michael van Gerwen vertrekt met 3 punten uit Aberdeen nadat hij de finale met 6-5 verloor van Jonny Clayton. Na afloop nam de darter uit Vlijmen uitgebreid en netjes de tijd om met Sportnieuws.nl te praten. Hij legt ook uit waarom hij zo geïrriteerd en boos was na de winnende pijl van Clayton. “Ik ergerde me zo erg aan de scheidsrechter.”


Iemand in het publiek floot de hele tijd als Clayton moest uitgooien. Het zorgde ervoor dat zowel Clayton als Van Gerwen was afgeleid. “Ik vind dat hij (scheidsrechter Russ Bray) te veel zijn stempel op deze wedstrijd heeft gedrukt. Dat ‘thank you’ van hem richting het publiek gebeurt natuurlijk elke keer als ik moet gooien. Maar dat mag ik niet de schuld geven. Hier moet ik gewoon van leren.”

Lees ook: Joe Cullen over Erik ten Hag en Donny van de Beek

Jarig in een vrij weekend

Van Gerwen, die maandag zijn 33e verjaardag viert, vliegt vrijdagochtend terug naar Nederland en heeft dan eindelijk een weekend vrij. Het is voor het eerst in weken dat de darter een keer thuis is op vrijdag, zaterdag en zondag. “Lekker met m’n kinderen en m’n vrouw zijn. Dat zijn de belangrijke dingen in het leven. Ik kijk daar wel enorm naar uit.”

PSV kijken?

Of hij ook naar zijn favoriete club PSV gaat kijken, nu hij eindelijk een keer kan kijken, moet Van Gerwen lachen: “Mijn carrière gaat natuurlijk altijd boven PSV kijken. Maar als ik tijd heb, dan ga ik wel kijken ja. Maar het belangrijkste is dat ik weer even een paar dagen thuis ben.”

Weinig thuis

Dinsdagochtend om 06.00 uur was hij pas thuis na de Euro Tour in München. Woensdagavond om 22.00 uur zat hij weer in het vliegtuig richting Schotland. “Het is een lange week geweest.”

Zit je in de app en zie je het video-interview niet bovenaan dit artikel? Check dan hieronder het interview op Youtube: