Michael van Gerwen heeft het Nederlandse dartsfeest in Ahoy Rotterdam niet helemaal compleet kunnen maken. Mighty Mike verloor in de finale van de 7e speelavond van de Premier League van de Engelsman Joe Cullen: 5-6.


Van Gerwen had voor de 3e keer dit seizoen een speelavond kunnen winnen.

Weg naar finale

In een nagenoeg uitverkocht Ahoy overleefde Van Gerwen in de kwartfinales 2 matchdarts tegen Michael Smith (6-5), waarna hij bij de laatste 4 een stuk overtuigender won van Jonny Clayton (6-3). Van Gerwen schreef de Premier League al 5 keer op zijn naam, maar in 2020 en 2021 greep hij naast de titel.

Scorend sterker in finale, maar Cullen wint

In de finale tegen Cullen was Van Gerwen scorend een stuk sterker (97.49 gemiddeld tegenover 90.64), maar Cullen redde zichzelf enkele keren met fraaie finishes. “Hij gooit een paar puike finishes. En hij gooit een fantastische laatste leg. Maar daarvoor was hij te pakken, dat is zonde”, aldus Van Gerwen na afloop bij Viaplay.

“Het is geen teleurstellende avond”, ging de 3-voudig wereldkampioen verder na een avond darts voor eigen publiek. “Ik heb goede zaken gedaan voor ranking, daar gaat het om. Natuurlijk wilde ik ook winnen, maar er zijn nog zoveel weken die moeten komen. Ik was de betere speler, dan is het jammer dat ik mezelf niet beloon. Dat doet zeer.”

Check hier beelden van de partij: