Michael van Gerwen speelde in de 2e match bij de Grand Slam of Darts tegen Joe Cullen. Bij het laatste WK Darts vochten MVG en ‘Rockstar’ al een mooie match uit tegen elkaar en ditmaal was het weer boeiend. Uiteindelijk won Mighty Mike met 5-2 en een gemiddelde van 115,19. Da’s een record op de Grand Slam of Darts!

Van Gerwen plaatste direct een break door 138 uit te gooien. In de 2e leg kon Cullen geen druk uitoefenen en wierp de Brabander zich easy naar 2-0. En ja hoor, na onder meer een 180 was het alweer 3-0.

3-1

Cullen kwam wat beter in de pot en kreeg een kans om terug te breken naar 3-1. 48 uitgooien lukte niet, maar Rockstar mocht terugkeren naar de oche. De pijl ging in dubbel 16: 3-1.

Daarna ramden de heren hoge scores in het bord, maar ja, als MVG een 10-darter gooit, dan kan ook Cullen in topvorn daar weinig tegen doen: 4-1. Vervolgens verzuimde Van Gerwen het af te maken. Hij miste 3 pijlen op een dubbel en Cullen brak terug naar 4-2.

5-2

De Nederlander maakte de job af met alweer een weergaloze leg: een 11-darter!

Barney

Eerder op de avond kwam Raymond van Barneveld in actie tegen Joe Davis. Barney houdt kans op het overleven van de groepsfase na zijn zege met 5-0!