Michael van Gerwen heeft met de nodige moeite de kwartfinale van de Grand Slam of Darts gehaald! Hij had er 6 matchdarts voor nodig tegen Gary Anderson: 10-8!

Zie ook:Geen revanche voor Mensur Suljovic tegen ‘Sensatie Sprookje’ Fallon Sherrock

De 50-jarige Schot kwam iets sterker uit de startblokken dan zijn Nederlandse tegenstander. Bij de 1e pauze ging Anderson dan ook verdiend aan de leiding. Van Gerwen had werk te doen bij een 3-2 achterstand.

Dat gebeurde! Van Gerwen hervond zijn topvorm terug en zag het hoge gemiddelde van Anderson beetje bij beetje dalen. Toen Van Gerwen zijn voorsprong na de 2e pauze nog verder uitbreidde, leek er niks aan de hand. Tot aan de 12e leg, toen beide heren op het podium woorden leken te krijgen.

‘Ruzie Van Gerwen met Anderson’

Bij een 6-5 stand miste Van Gerwen een dubbel, waarna Anderson even wachtte met gooien en iets tegen hem leek te zeggen. Van Gerwen oogde geรฏrriteerd, maar liet het verder voor wat het was. Nodig ook, bleek: Anderson gaf niet thuis op de belangrijke momenten en Van Gerwen vergat bij een 9-6 voorsprong een mooie finish te noteren in de leg van Anderson.

Die laatste pakte zijn strohalm, maar Van Gerwen denderde in de daaropvolgende leg door. Scorend welteverstaan, want de 4 matchdarts die volgden werden allemaal gemist. Pas bij nummer 6 was het raak. Er kon bij Anderson een snelle handshake naderhand vanaf!

Highlights: Michael van Gerwen vs Gary Anderson