Michael van Gerwen heeft zich met veel machtsvertoon geplaatst voor de halve finale van het PDC WK darts in Alexandra Palace. Op nieuwjaarsdag was hij véél te sterk voor Chris Dobey: 5-0!


Van Gerwen kende geen genade met Dobey. De Nederlander was op alle fronten beter en ging cruisend de 1e pauzes in. Dobey had geen idee waar hij zijn vorm moest zoeken en gooide waarschijnlijk langer ín dan dat hij daadwerkelijk op de oche stond: de wedstrijd duurde liefst 35 (!) minuten.

Van Gerwen sloopt Dobey

De bij het publiek geliefde thuisgooier kwam geen moment in de wedstrijd en verloor op het einde liefst 10 (!) legs op een rij. Toen hij in de 3e leg van de 5e set Van Gerwen brak, juichte hij cynisch alsof hij de WK-titel binnen had. Op zijn 3e matchdart was de vernedering dan compleet én ten einde.

Wil jij volgend jaar zelf genieten van de sfeer en het schitterende darten in Ally Pally? Met Sportreizen.com ben je altijd verzekerd van officiële tickets. Schrijf je hier in om als eerste op de hoogte gebracht te worden van alle mogelijkheden voor zo’n heerlijke reis naar het WK darts in Londen!