De 2e ronde is voor Maik Kuivenhoven het eindstation geworden op het WK darts. De 33-jarige Nederlander verloor van de Engelsman James Wade, de nummer 5 van de wereld: 3-1.

Kuivenhoven kreeg kansen genoeg (21 kansen op de dubbel), maar wist die kansen niet te pakken.

Lage gemiddeldes

Kuivenhoven had zelfs een hoger gemiddelde dan zijn 38-jarige tegenstander: ruim 88 gemiddeld voor Kuivenhoven tegenover ruim 83 voor ‘The Machine’. Ondanks dit feit ging het dus mis voor Kuivenhoven. Hij wist niet op de juiste momenten toe te slaan en verloor met 3-1 in sets.

Voor Kuivenhoven was het zijn 2e wereldkampioenschap, nadat hij vorig jaar in het Alexandra Palace in Londen onderuit ging in de 1e ronde. Dit jaar kwam hij die ronde wel door na een zege op de Australiër Ky Smith.

Reactie

Na zijn uitschakeling besefte Kuivenhoven voor de camera’s van RTL7 dat hij niet gooide hoe hij dat wilde. “Misschien te veel druk op mezelf gelegd, te graag willen. Het is toch een 2e ronde op een WK, dan wil je laten zien wat je kan”, aldus de Nederlander. “Die druk leg jezelf op. Dat nekt je gewoon. Ik baal enorm. Ik kreeg kansen zat, die moet je gewoon afmaken. Zeker tegen Wade, maar dat deed ik niet. Het kwam niet uur de verf, het is heel zuur. Maar het is wat het is, op naar de volgende toernooien. Er zat meer in.”

Eerder op maandagavond won Raymond van Barneveld bij zijn rentree op het WK. Lees hier meer over zijn partij.