Voor Danny Noppert zit de World Matchplay er alweer na 1 pot op. De Nederlander was zondagavond kansloos tegen oud-wereldkampioen Peter Wright: 10-2.

Zaterdagavond verloren 3 Nederlanders in de 1e ronde: Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena.

Dramatisch na 1e leg

Noppert pakte nog wel de 1-0 voorsprong, maar verloor vervolgens liefst 6 legs op rij. Die achterstand kwam de 30-jarige darter niet meer te boven. ‘Snakebite’ speelde de wedstrijd zakelijk uit en pakte de zege met 10-2. Het gemiddelde van Noppert was net iets meer dan 92 punten. Bij lange na niet genoeg dus om de Schot te verslaan.

Cullen wint spannende pot

De 1e partij van de avond ging tussen Joe Cullen en Chris Dobey. Na een spannend duel trok Cullen aan het langste eind: 10-8. In de volgende ronde is Cullen de tegenstander van Wright.

Ook Michael Smith verder
Ook Michael Smith, nummer 7 van de wereld, bereikte de 8e finales. ‘Bullyboy’ was met 10-7 te sterk voor Ryan Searle. In de volgende ronde speelt Smith tegen Jose De Sousa of Gabriel Clemens. Zij spelen de laatste partij van zondagavond tegen elkaar.

Maandagavond komt Michael van Gerwen in de laatste sessie van de 1e ronde in actie. ‘Mighty Mike’ neemt het op tegen de AustraliΓ«r Damon Heta.