Wat een pech voor Raymond van Barneveld! De dartslegende is direct uitgeschakeld in de 1e ronde van de Baltic Sea Darts Open in Kiel. Barney verloor van James Wade op het 1e toernooi van de Europese Tour: 3-6.


Bij winst zou Van Barneveld zaterdag tegen Peter Wright spelen, maar tot dat fraaie affiche komt het dus niet. ‘Barney’ gooide wel 3 keer 180, 1 keer meer dan The Machine, en begon ook goed door Wade direct te breken in de 1e leg.

Wade wist de Nederlander echter direct terug te breken en in de 4e leg kwam daar nóg een break bij van Wade, die vervolgens uitliep naar een 6-3 zege en dus zaterdag tegen Wright speelt.

1/3

Van Barneveld was 1 van de 6 Nederlanders die vrijdagavond al in actie kwam in Kiel. Er waren er slechts 2 die wonnen: Martijn Dragt won met 6-2 van Ricky Evans en mag zaterdag tegen Rob Cross aan de bak terwijl Richard Veenstra zich verzekerde van een Nederlands onderonsje tegen Dirk van Duijvenbode in de 2e ronde. Veenstra klopte ín Duitsland de Duitser Florian Hempel met 6-2 (zie onder).

Jermaine Wattimena (4-6 tegen Niko Springer), Niels Zonneveld (5-6 tegen Mario Vandenbogaerde) en Jeroen Mioch (3-6 tegen Ted Evetts) verloren.

Programma Baltic Sea Darts Open

Morgen zijn de partijen in de 2e ronde, zondag volgen de 3e ronde, kwartfinales, halve finales en finale. Michael van Gerwen neemt het zaterdag op tegen Stephen Bunting, Van Duijvenbode treft Veenstra en Danny Noppert gooit tegen Keegan Brown. Dat 3-tal was al automatisch geplaatst voor de 2e ronde.

Wat is de Europese Tour?
De Europese Tour bestaat in 2023 uit liefst 13 toernooien. De Baltic Sea Darts Open in Kiel is dit weekend het 1e toernooi. De Europese Tour komt bovendien ook op bezoek in Nederland: van 28 tot 30 april staat het Dutch Darts Championship op het programma in Leeuwarden.