FC Barcelona heeft dinsdagavond 0-0 gelijkgespeeld tegen Benfica, en dat terwijl de ploeg van Xavi eigenlijk moest winnen. Bij een zege was het namelijk zeker van overwintering in de Champions League. De knock-outfase lijkt nu opeens heel ver weg.

Barça staat nog wel 2e in de poule, met 7 punten uit 5 wedstrijden. Bayern München is de volgende en laatste tegenstander. De Duitsers hebben alle mogelijke punten gepakt: 15. Benfica, dat met 5 punten 3e staat, speelt in de laatste wedstrijd tegen Dinamo Kiev (1 punt). Naar verwachting gaan de Portugezen van Kiev winnen, wat betekent dat Barcelona van het onverslaanbare Bayern München moet winnen.

Scenario 1: Barcelona wint

Als Barcelona wint van Bayern, is er niks aan de hand. De Spanjaarden gaan dan ‘gewoon’ door naar de knock-outfase, ten kost van Benfica.

Scenario 2: Barcelona speelt gelijk

Als Barcelona gelijkspeelt, moet Benfica ook punten verliezen tegen Dinamo Kiev. De Portugezen komen dan in punten gelijk met Barça, maar Benfica heeft een beter onderling resultaat.

Scenario 3: Barcelona verliest

Goed, deze voelt u wel aankomen: als Barcelona verliest, moet Benfica ook punten verspelen tegen Kiev. Een gelijkspelletje tussen Benfica en Kiev mag ook.