Het was even flink schrikken afgelopen weekend toen een fan van Newcastle United onwel werd op de tribunes in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Gelukkig had Sergio Reguilón dat snel in de gaten en alarmeerde hij de scheidsrechter, die vervolgens het spel stillegde. De 80-jarige fan werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Eric Dier riep naar de kant dat de AED er aan te pas moest komen en dokter Tom Prichard, die op de tribunes zat, schoot ook te hulp. Bij de 1e schok van de defibrillator kwam er geen reactie in het lichaam van Alan Smith, dus ging Prichard door met hartmassages. Nadat de AED nog een stoot gaf, kwam het hart van de fan weer op gang.

Smith werd overgeplaatst naar het Royal Victoria Infirmary ziekenhuis, maar werd even later overgeplaatst naar een speciale afdeling van het Freeman Hospital.

Hoe is het nu?

Daar verblijft de fan nu nog altijd en woensdag kwam de familie Smith via Newcastle naar buiten met een statement. Dit schreef de familie in het statement:

We zijn verheugd te kunnen melden dat Alan flinke vooruitgang boekt, volledig bij is en zelf rondloopt. Hij blijft de komende dagen voor verdere tests in het ziekenhuis.

Hij en onze familie willen zijn vriend Don Williamson bedanken, die op dat moment bij hem was en de mensen om hem heen op Alans toestand wees.

We willen ook de artsen en verpleegkundigen die reanimatie hebben toegediend, de paramedici van de North East Ambulance Service, de St John’s Ambulance, de fans en de stewards ter plaatse bedanken, evenals de medische staf van het RVI en het Freeman Hospital. We zullen je eeuwig dankbaar zijn.

We willen ook alle mensen bedanken die Alan het beste hebben gewenst op sociale media en de spelers en staf van zowel Newcastle United als Tottenham Hotspur, vooral Jamaal Lascelles die een persoonlijk bericht heeft gestuurd. Het betekende zoveel voor Alan.

Hij kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk terug te keren naar St. James’ Park.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND – OCTOBER 17: A match steward and Poilice officer interact with Newcastle captain Jamaal Laselles as they share information regarding the medical emergency occuring in the East Stand during the Premier League match between Newcastle United and Tottenham Hotspur at St. James Park on October 17, 2021 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Stu Forster/Getty Images)